Доступність посилання

ТОП новини

БПП нема куди поспішати з новим складом ЦВК – Кононенко


Ігор Кононенко
Ігор Кононенко

У Блоці Петра Порошенка не обговорювали кандидатури до складу Центральної виборчої комісії України. Можливо, їх запропонують наступного тижня, про це сказав у парламенті голова фракції БПП Ігор Кононенко.

Він вважає, що змінювати склад ЦВК до другого туру місцевих виборів «категорично неправильно». Обговорення має йти «в спокійному руслі», сказав Кононенко.

«Цей склад ЦВК має завершити виборчий процес, а потім у нас буде час... Думаю, до кінця цього місяця, або у грудні, до кінця року буде ухвалене рішення щодо нового складу ЦВК», – заявив він.

Перед цим голова Верховної Ради України Володимир Гройсман закликав фракції до кінця тижня подати кандидатури до нового складу ЦВК, оскільки досі це, за його словами, зробили тільки три фракції.

Нещодавно президент Петро Порошенко у своєму зверненні щодо місцевих виборів заявив, що якнайшвидше чекає від парламентських фракцій пропозиції щодо кандидатур до нового складу Центральної виборчої комісії. «Одразу після оголошення результатів виборів очікую від парламентських фракцій пропозиції щодо кандидатур до нового складу Центральної виборчої комісії. Це питання сьогодні на порядку денному», – йдеться у зверненні президента.

XS
SM
MD
LG