Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі в другому турі Вілкул-старший змагатиметься з кандидатом від «Самопомочі»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У другому турі виборів міського голови Кривого Рогу на Дніпропетровщині змагатимуться чинний міський голова Юрій Вілкул («Опозиційний блок») та Юрій Милобог ( «Об’єднання «Самопоміч»). Такі дані оприлюднили ЦВК і міська ТВК у середу.

За офіційними даними, у першому турі Юрій Вілкул, батько одного з лідерів «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула, отримав 45,13% голосів виборців (або понад 88 тисяч), у його найближчого суперника Юрія Милобога голосів приблизно вчетверо менше – 10,7% (майже 21 тисяча голосів).

Третє місце посів кандидат від «Укропу» Микола Колесник з 8,88%, четверте – Ольга Бабенко від «Батьківщини» (8,23%), п’яте – кандидат від «Блоку Петра Порошенка» Олександр Світловський (6,34%). Решта 16 кандидатів набрала по менш ніж 5%.

У громадянській мережі «Опора», яка стежить за перебігом виборів на Дніпропетровщині, у коментарі Радіо Свобода зазначили, що результати виборів у Кривому Розі були прогнозованими, однак підсумки другого туру можуть стати несподіванкою.

«Справді, у Юрія Вілкула дуже великий відрив від Юрія Милобога, але важко сказати, що явною є перемога Вілкула, оскільки в Кривому Розі є досить багато протестного електорату, не згодного з політикою чинного мера. Наразі можна говорити, що цей протестний електорат тепер згуртується навколо Милобога, отож говорити про перемогу Вілкула поки зарано», – сказав у коментарі Радіо Свобода координатор «Опори» в Дніпропетровській області Сергій Федько.

Місцеві вибори в Україні відбулись 25 жовтня.У багатьох містах із кількістю виборців понад 90 тисяч перший тур голосування не визначив переможця на посаду міського голови, відбудеться другий тур. Він призначений на 15 листопада.

XS
SM
MD
LG