Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: у Генпрокуратурі повідомляють, що з Єфремова зняли електронний браслет


Олександр Єфремов
Олександр Єфремов

У Генеральній прокуратурі України повідомляють, що щодо колишнього народного депутата з фракції Партії регіонів Олександра Єфремова запобіжний захід не продовжили, з нього зняли електронний браслет. Про це виданню «Українській правді» повідомив начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

«Сьогодні відбулося засідання. Було заявлено клопотання про відвід судді, бо одна суддя з трійки була слідчою суддею і не має права розглядати справу по суті. Засідання перенесли на 10 листопада, а з Єфремова зняли браслет, хоча ми своєчасно ще 20 жовтня направили до суду прохання призначити засідання для продовження терміну дії зобов’язань», – сказав Горбатюк.

За його словами, суд мав протягом п’яти днів призначити засідання і встигнути розглянути питання до того моменту, як закінчиться дія запобіжного заходу Єфремова.

Відповідаючи на запитання, чи означає це те, що Єфремов тепер має можливість утекти і залишається без контролю, він зазначив, що «контролю немає, але застава у 3,7 мільйона гривень залишається».

Раніше ЗМІ повідомляли, що термін перебування під заставою Єфремова завершився, оскільки дія запобіжного заходу була визначена до 1 листопада.

16 лютого суд оголосив про взяття Єфремова під варту з можливістю застави, яка і була внесена. Хто це зробив невідомо, оскільки розмір застави складав понад 3,6 мільйона гривень, а сам Єфремов казав, що таких грошей немає.

Олександра Єфремова звинувачують у зловживанні службовим становищем за обтяжливих обставин та службовому підробленні (йдеться про сприяння в ухваленні «диктаторських законів» 16 січня 2014 року), а також розпалюванні міжнаціональної ворожнечі, що призвело до тяжких наслідків – загибелі людей.

XS
SM
MD
LG