Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко відповів на петицію про призначення Дарта Вейдера прем’єром


Дарт Вейдер, архівне фото
Дарт Вейдер, архівне фото

Президент України Петро Порошенко зазначає, що призначення Дарта Вейдера прем’єр-міністром можливе лише у разі відповідної пропозиції коаліції у Верховній Раді. Про це йдеться у відповіді президента на електронну петицію про «призначення прем’єр-міністром України темного лорда Дарта Вейдера», за яку проголосували 25396 українців.

«Звертаю увагу, що питання призначення прем’єр-міністра України врегульоване Конституцією України та законом «Про Кабінет міністрів України». Відповідно до Конституції України, прем’єр-міністр України призначається Верховною Радою за поданням президента України», – йдеться у відповіді.

При цьому увідповіді на петицію зазначається, що внесенню такого подання має передувати відповідна пропозиція коаліції депутатських фракцій.

Верховна Рада запровадила механізм подачі звернень в електронній формі, а також такий новий інструмент звернення до президента, Верховної Ради, Кабміну і місцевої влади, як електронна петиція.
Для розгляду, згідно із законом, петиція повинна зібрати понад 25 000 підписів протягом не більше як трьох місяців від дня її оприлюднення.

Дарт Вейдер був кандидатом на посаду мера Одеси на місцевих виборах.

XS
SM
MD
LG