Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: Лукаш підозрюють у заволодінні понад 2 мільйонами гривень


Олена Лукаш
Олена Лукаш

Прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко заявив, що колишнього міністра юстиції України часів президентства Віктора Януковича Олену Лукаш підозрюють у заволодінні понад 2,5 мільйонами гривень.

«Наразі проводяться необхідні процесуальні дії, в тому числі пов’язані з оголошенням про підзору. У нас зібрана інформація, яка може підтверджувати можливість учинення злочинів Лукаш за статтею 191 (розкрадання коштів у особливо великих розмірах) та 366 (службове підроблення). У період літа-осені 2013 року Лукаш, зловживаючи своїм службовим становищем, за попередньою змовою фактично штучно провела тендерні процедури з метою реалізації програми адаптації законодавства України до законодавства ЄС і в процесі реалізації цієї програми заволоділи понад 2,5 мільйонами гривень. Це лише один з епізодів», – заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко.

Речниця СБУ Олена Гітлянська повідомила, що зараз Лукаш везуть у будівлю Генеральної прокуратури України для отримання свідчень і процесуального оформлення затримання.

Раніше Служба безпеки України оголосила в розшук Лукаш за підозрою у привласненні і розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем.

Екс-міністра юстиції звинувачують за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу («привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем»).

Влітку Печерський районний суд Києва наклав арешт на три квартири, які є власністю Лукаш.

У травні 2015 року Генеральна прокуратура розпочала розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього міністра юстиції Лукаш у заволодінні за попередньою змовою групою осіб коштами держбюджету України у розмірі понад 2 мільйони гривень шляхом їх безпідставного перерахування компанії «Європейська правова група».

28 травня Лукаш повідомили про підозру. Після цього адвокат Лукаш Юрій Іващенко заявив, що його підзахисна не отримувала повідомлення Генпрокуратури про підозру, і заявив, що справа проти неї має бути закрита через безпідставність звинувачень.

У липні 2013 року Олену Лукаш призначили міністром юстиції, 28 січня 2014 року Лукаш пішла у відставку.

XS
SM
MD
LG