Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО: бойовики обстріляли житлові квартали Красногорівки


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 5 листопада 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 5 листопада 2015 року

Бойовики обстріляли житлові квартали контрольованої українською владою Красногорівки на Донеччині з 82-міліметрових мінометів, унаслідок обстрілу ніхто не постраждав, повідомляє прес-центр АТО.

«Об 11:15 російсько-терористичні найманці піддали мінометному обстрілу Красногорівку з боку Старомихайлівки. Усупереч Мінським домовленостям бойовики обстріляли з 82-мм мінометів мирних жителів. Одна міна вибухнула поблизу житлових будинків, розташованих на вулиці Сонячній, 6. Жертв і постраждалих внаслідок обстрілу немає», – йдеться в повідомленні прес-центру у Facebook.

«В той час, коли українська сторона дотримується Мінських домовленостей, безумовно виконує графік відведення озброєння, у тому числі мінометів, терористи ведуть обстріли житлових кварталів із забороненої зброї», – заявили в прес-центрі АТО.

Сепаратисти з угруповання «ДНР», що контролюють частину Донеччини, звинуватили сили АТО в обстрілах своїх позицій, зокрема території Донецького аеропорту і села Спартак біля Донецька.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це було пов’язано зокрема із оголошенням відведення озброєння від лінії зіткнення.

Проте за останній тиждень випадки порушення режиму припинення вогню почастішали. Як заявили в штабі АТО, обстріли ведуться переважно на донецькому напрямку. Зокрема 3 листопада внаслідок обстрілів на Донбасі були поранені п’ятеро військових.

4 листопада секретар РНБО Олександр Турчинов припустив, що відведення озброєнь від лінії розмежування припинять, якщо проросійські сепаратисти продовжуватимуть обстріли на Донбасі.

XS
SM
MD
LG