Доступність посилання

ТОП новини

Екс-міністра юстиції Лукаш не затримували – адвокат


Олена Лукаш
Олена Лукаш

Колишнього міністра юстиції України Олену Лукаш не затримували. Про це Радіо Свобода заявив його адвокат Андрій Смирнов.

«Ніякого затримання Лукаш не було як факту. Вона не затримана, протоколу затримання не складено. Я з своєю підзахисною перебуваю в будівлі Генпрокуратури, де планується проведення слідчих дій. Її викликали до Генеральної прокуратури, вона приїхала до ГПУ, де іперебуває зараз з своїми адвокатами», – сказав він.

Він підтвердив, що їй оголосили підозру щодо закупівлі євроінтеграційних досліджень про адаптацію українського законодавства щодо законодавства ЄС.

При цьому він наголосив, що її не затримували у зв’язку з розслідуванням злочинів проти активістів Майдану, як про це раніше заявили в СБУ.

Раніше сьогодні у СБУ повідомили, що Лукаш затримали унаслідок «надскладної операції».

Після цього у Генпрокуратурі зазначили, що колишньому міністру юстиції України Олені Лукаш повідомили про підозру у заволодінні 2,5 мільйона гривень з державного бюджету України та вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.

Раніше Служба безпеки України оголосила в розшук Лукаш за підозрою у привласненні і розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем.

У травні 2015 року Генеральна прокуратура розпочала розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього міністра юстиції Лукаш у заволодінні за попередньою змовою групою осіб коштами держбюджету України у розмірі понад 2 мільйони гривень шляхом їх безпідставного перерахування компанії «Європейська правова група».

28 травня Лукаш уже повідомляли про підозру. Після цього адвокат Лукаш Юрій Іващенко заявив, що його підзахисна не отримувала повідомлення Генпрокуратури про підозру, і заявив, що справа проти неї має бути закрита через безпідставність звинувачень.

У липні 2013 року Олену Лукаш призначили міністром юстиції, 28 січня 2014 року Лукаш пішла у відставку.

XS
SM
MD
LG