Доступність посилання

ТОП новини

Перехід від міліції до нової поліції триватиме до півроку – Поліщук


Володимир Поліщук, начальник управління зв’язків із громадськістю МВС України у 2011-2013 роках
Володимир Поліщук, начальник управління зв’язків із громадськістю МВС України у 2011-2013 роках

Колишній речник МВС України Володимир Поліщук прогнозує, що процес переходу від міліції до нової національної поліції триватиме до півроку. Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, для підготовки фахівців за окремими напрямками потрібний час, тож реформування інших підрозділів правоохоронної системи буде складнішим і тривалішим, аніж патрульної міліції.

«Йдеться про підрозділи по боротьбі з кіберзлочинністю, підрозділи по боротьбі зі злочинами в сфері економіки. А де взяти слідчих багато, оперативних працівників? Тому, мабуть, таких швидких кроків не буде у реформуванні підрозділів оперативного і досудового слідства», – сказав Поліщук.

Крім того, зазначає експерт, потрібний час, щоб переатестувати нинішніх міліціонерів, які бажають продовжити роботу вже у реформованому відомстві.

«Перший етап – висновки люстраційних підрозділів, наприклад, у міністерстві створене управління забезпечення процесу люстрації, друге – це внутрішня безпека, якщо будуть мати певні дані на людину, що вона не у чесний спосіб заробляла свої гроші, також такі люди вже не потраплять до переатестації», – зазначив Володимир Поліщук.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков анонсував початок роботи нової структури експертної служби МВС 7 листопада, коли набуде чинності закон «Про національну поліцію».

2 липня Верховна Рада ухвалила законопроект про національну поліцію, президент підписав цей закон 4 серпня. Відповідно до закону, до складу поліції увійдуть підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція та поліція особливого призначення.

XS
SM
MD
LG