Доступність посилання

ТОП новини

Жінки-колеги Кужель вимагають позбавлення мандату Тетерука


Андрій Тетерук
Андрій Тетерук

Міжфракційне об’єднання жінок у Верховній Раді України вийшло до трибуни на захист депутата від фракції «Батьківщина» Олександри Кужель, яка, за словами очевидців, постраждала внаслідок інциденту з депутатом «Народного фронту» Андрієм Тетеруком.

«Степан Кубів підтвердив нам, що ніхто на пляшку не напоровся, а дійсно був удар. Тому вважаємо цинічними всі спекуляції. Ми, народні депутати, які обурені цим, зареєстрували дві постанови. Першою ми закликаємо депутата Тетерука добровільно скласти депутатські повноваження за дії, які не сумісні зі статусом депутата. Друга постанова – про зняття депутатської недоторканності з Тетерука», – сказала з трибуни депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ольга Червакова.

Постанови вона вже передала спікеру.

Тим часом, фракція «Батьківщина» залишила засідання Верховної Ради і заявила, що не буде присутньою доти, поки Тетерук не складе мандат.

Зі свого боку, Андрій Тетерук заявив, що його дії щодо колеги не були навмисними. Він уточнив, що в його руках дійсно була пляшка з водою, і коли Олександра Кужель вкотре замахувалася на нього сумкою, він виставив руку з пляшкою, на яку і напоролася депутат. За словами Тетерука, він просить вибачення у суспільства і готовий співпрацювати зі слідством.

«З інциденту, який стався, я обов’язково зроблю висновки. Але всій політичній еліті треба знати, що у всіх своїх діяннях, у всіх словах треба зберігати гідність і казати правду. Понад емоцій і понад подій, які відбуваються. Вчора, згідно з заявою партії «Батьківщина», розпочалися слідчі дії Генпрокуратури. Я абсолютно відкрито розповів про те, що відбувалось до, під час і після подій, і готовий співпрацювати зі слідчими органами», – відповів депутат.

Спікер Володимир Гройсман вже засудив дії Андрія Тетерука і закликав всебічно розслідувати вчорашні події.

«Категорично засуджую будь-який прояв насильства по відношенню до людини, а особливо коли мова йде про жінку. Тому я закликаю, щоб було всебічно розслідувано те, що вчора відбулось і український парламент зробив відповідні висновки», – сказав Гройсман.

Увечері 5 листопада у фракції «Батьківщина» повідомили, що депутат від «Народного фронту» Андрій Тетерук розбив голову депутату від «Батьківщини» Олександрі Кужель, вдаривши її скляною пляшкою по голові. Конфлікт стався під кабінетом голови Верховної Ради.

Депутат Верховної Ради з фракції «Батьківщина» Альона Шкрум уночі 6 листопада заявила про погіршення стану здоров’я своєї колеги по фракції Олесандри Кужель. «Підозри на струс мозку середньої тяжкості. Сильно опухло око», – повідомила Шкрум.

За фактом конфлікту народних депутатів Андрія Тетерука й Олександри Кужель відкриють кримінальну справу, точну правову кваліфікацію цій справі дадуть пізніше, повідомив речник МВС України Артем Шевченко.

Це вже не перша сутичка між Кужель і Тетеруком. 3 листопада вони поштовхалися на трибуні під час обговорення законопроекту.

XS
SM
MD
LG