Доступність посилання

ТОП новини

Суд арештував Лукаш із правом застави у 5 мільйонів гривень


Олена Лукаш у суді, 6 листопада 2015 року
Олена Лукаш у суді, 6 листопада 2015 року

Печерський райсуд Києва вирішив арештувати на два місяця екс-міністра юстиції України Олена Лукаш з можливістю внесення застави у близько 5,1 мільйона гривень.

Таке рішення суд ухвалив за клопотанням прокуратури.

Раніше Лукаш заявила в суді, що не планує виїжджати з України.

«Я не збираюся залишати цю країну. Якщо б я хотіла це зробити, я би зробила це вже давно», – сказала Лукаш.

У Службі безпеки України 5 листопада заявили про затримання Лукаш, яка перебувала в розшуку з літа цього року. Адвокат Лукаш заявив, що її не затримували і що вона співпрацює зі слідством. За його словами, Лукаш прибула до Генпрокуратури для проведення слідчих дій.

Натомість речниця СБУ Олена Гітлянська наголосила, що Лукаш за весь час розслідування не виходила на контакт зі слідством, саме тому Генпрокуратура вирішила оголосити колишнього міністра юстиції в розшук, а після того, як встановили, що вона перебуває на території приватного маєтку в Києві, вирішили її затримати.

У Генпрокуратурі зазначили, що колишньому міністру юстиції України Олені Лукаш повідомили про підозру у заволодінні 2,5 мільйона гривень з державного бюджету України та вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки. У відомстві додали, що у справі злочинів проти Майдану Лукаш має статус свідка.

XS
SM
MD
LG