Доступність посилання

ТОП новини

Конфлікт між Кужель і Тетеруком не матиме політичних наслідків для коаліції – депутат від «БПП»


Оксана Юринець, депутат від «Блоку Петра Порошенка»
Оксана Юринець, депутат від «Блоку Петра Порошенка»

Конфлікт між народними депутатами від фракції «Батьківщина» Олександрою Кужель та Андрієм Тетеруком з «Народного фронту» навряд чи позначиться на ситуації в коаліції. Таку думку в інтерв’ю Радіо Свобода заявила народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Оксана Юринець.

«Не думаю, що для ситуації в більшості цей інцидент має якесь особливе значення», – сказала Оксана Юринець, і додала, що вибачення, крім Тетерука, повинні попросити й інші чоловіки-депутати від «Народного фронту».

«Достатньо було двох слів. Треба було встати зранку і хлопцям сказати: вибачте, як би там не було. Натомість була палка промова про виховання всіх, хто там був. Було намагання продемонстурвати, що ми повели себе неправильно, що відреагували на цей випадок», – додала Оксана Юринець.

У Верховній Раді в п’ятницю зареєстрували два проекти постанов: про складення повноважень і зняття недоторканності з Андрія Тетерука. Фракція «Батьківщина» залишила сьогоднішнє засідання Верховної Ради і заявила, що не буде присутньою доти, поки Тетерук не складе мандат. Сам Андрій Тетерук заявив, що готовий співпрацювати зі слідством і шкодує про прикрий інцидент.

Депутати запропонували, щоб Регламентний комітет провів перевірку обставин інциденту, і, в разі встановлення ознак протиправної поведінки Тетерука, порушення ним дисципліни і норм депутатської етики щодо Кужель, звернутися до правоохоронних органів з відповідним зверненням.

Увечері 5 листопада у фракції «Батьківщина» повідомили, що депутат від «Народного фронту» Андрій Тетерук розбив голову депутату від «Батьківщини» Олександрі Кужель, вдаривши її скляною пляшкою по голові. Конфлікт стався під кабінетом голови Верховної Ради. Тетерук заявив, що його дії щодо колеги не були навмисними. Він уточнив, що в його руках дійсно була пляшка з водою, і коли Олександра Кужель вкотре замахувалася на нього сумкою, він виставив руку з пляшкою, на яку і наткнулася депутат. Як заявили соратники Кужель, у неї – черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій м’яких тканин надбрів’я.

XS
SM
MD
LG