Доступність посилання

ТОП новини

Заставу за Лукаш уже внесли – Портнов


Олена Лукаш
Олена Лукаш

Заставу за екс-міністра юстиції України Олену Лукаш у сумі понад 5 мільйонів гривень уже внесли за сприяння депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського. Про це заявив екс-голова Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов на своїй сторінці у Фейсбук.

«Заставу внесено. Вимагаємо негайно виконати рішення суду і звільнити Олену Лукаш з-під варти. Величезне спасибі хорошій людині Вадиму Новинському за допомогу і швидку реакцію», – написав Портнов.

Раніше Олена Лукаш після оголошення про розмір застави заявила, що сама таких грошей не всене, але сподівається на підтримку колег та друзів.

У залі Печерського райсуду Києва, де розглядали справу про обрання запобіжного заходу для екс-міністра юстиції Олени Лукаш, були нардепи від «Опозиційного блоку» Нестор Шуфрич, Юлія Льовочкіна, Юрій Мірошниченко та Сергій Ларін.

Печерський райсуд Києва вирішив заарештувати на два місяці екс-міністра юстиції України Олена Лукаш з можливістю внесення застави у 5 мільйонів 115 тисяч 600 гривень.

У Службі безпеки України 5 листопада повідомили про затримання Лукаш, яка перебувала в розшуку від літа цього року. Адвокат Лукаш заявив, що її не затримували і що вона співпрацює зі слідством. За його словами, Лукаш прибула до Генпрокуратури для проведення слідчих дій.

Натомість речниця СБУ Олена Гітлянська наголосила, що Лукаш за весь час розслідування не виходила на контакт зі слідством, саме тому Генпрокуратура вирішила оголосити колишнього міністра юстиції в розшук, а після того, як встановили, що вона перебуває на території приватного маєтку в Києві, вирішили її затримати.

У Генпрокуратурі зазначили, що колишньому міністру юстиції України Олені Лукаш повідомили про підозру у заволодінні 2,5 мільйона гривень з державного бюджету України і вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки. У відомстві додали, що у справі злочинів проти Майдану Лукаш має статус свідка.

XS
SM
MD
LG