Доступність посилання

ТОП новини

Сили АТО завершили відведення озброєння у секторі «М» – штаб


У штабі АТО заявляють про завершення відведення озброєння калібру менше за 100 міліметрів у секторі «М» – у районі Маріуполя.

«Останнім етапом відведення легкої артилерії стала передислокація 6 листопада мінометів калібру 82 міліметри. Озброєння відводилось з трьох напрямків на визначену мінськими домовленостями відстань – п’ятнадцять і більше кілометрів. Процес відбувався синхронно з бойовиками. Контроль виконання ними цих зобов’язань здійснювали представники місії ОБСЄ», – повідомили у п’ятницю увечері у прес-центрі штабу АТО.

«Процедура відводу танків і артилерії калібру менше за 100 міліметрів від лінії зіткнення розпочалась у секторі «М» з 21 жовтня. Першими на запасні позиції було переміщено танки, через тиждень гармати. Зараз підрозділи здійснюють обслуговування техніки та озброєння і готуються до зими», – додали у штабі АТО.

Про відведення озброєння заявляють і сепаратисти, але про завершення процесу вони наразі не повідомляли.

29 вересня на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську підписали домовленість про відведення танків, артилерії калібру до 100 міліметрів і мінометів калібру до 120 міліметрів від лінії контакту сторін конфлікту в частині Донбасу. Відведення мали здійснити у два етапи, окремо в північній і південній частині зони АТО.

4 листопада секретар РНБО Олександр Турчинов припустив, що відведення озброєнь від лінії розмежування припинять, якщо проросійські сепаратисти продовжуватимуть обстріли на Донбасі.

XS
SM
MD
LG