Доступність посилання

ТОП новини

Комуністи відсвяткували в Криму річницю Жовтневої революції


Мітинг комуністів у Сімферополі, Крим, 7 листопада 2015 року
Мітинг комуністів у Сімферополі, Крим, 7 листопада 2015 року

У суботу, 7 листопада, у Сімферополі, на території окупованого Росією Криму, відбулися святкування 98-ої річниці Жовтневої революції. Як передає сайт «Крим.Реалїї», комуністи організували ходу Сімферополем та влаштували мітинг на площі Леніна.

Близько тисячі осіб із прапорами і транспарантами пройшли по проспекту Кірова, де поклали квіти до пам'ятника Леніну.

«Сьогодні ми святкуємо 98-ту річницю великої Жовтневої соціалістичної революції. Це інтернаціональне свято», – заявив один із представників компартії Сімферополя Степан Кіскін і додав, що люди прийшли на мітинг «за покликом серця».

Кримські комуністи також передали вітання «від імені та за дорученням першого секретаря ЦК КПРФ, а також товаришів з України та першого секретаря ЦК КПУ Петра Симоненка».

На мітингу під радянські пісні вручали також грамоти, нагороди і партійні квитки.

Наприкінці лютого – початку березня 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Крим.

16 березня 2014 на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Країни Заходу також не визнають анексію Криму і запровадили через це економічні санкції. Росія окупацію півострова називає «відновленням історичної справедливості»

XS
SM
MD
LG