Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі протестували проти впливу Ахметова на регіон


Запоріжці їли буряк – протестували проти «натиску» Ахметова в регіоні (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00

Запорожці їли буряк – протестували проти «натиску» Ахметова в регіоні

У суботу, 7 листопада, біля Запорізької міськради відбулася акція, організована громадським рухом «Ми запорожці».

За словами організаторів, вони виступають проти спроб бізнесмена Ріната Ахметова закріпити свій вплив у місті через нібито «свого» кандидата на посаду мера – самовисуванця Володимира Буряка, головного інженера металургійного комбінату «Запоріжсталь». Це підприємство входить до холдингу «Метінвест», складової частини групи СКМ Ріната Ахметова.

«Прямий зв’язок між Ахметовим і Буряком тому, що один є власником «Запоріжсталі», а інший є головним інженером «Запоріжсталі». Є дуже велика загроза, що люди Ахметова прийдуть до влади у Запоріжжі. Це нам не потрібно, бо ми не хочемо другого Донецька. Ми хочемо жити в Запоріжжі, щоб запорізькі люди керували нашим містом. Ми всі бачили, до чого призвело те, що Ахметов захопив Донецьк», – розповіла організатор акції Юлія Кривенко.

У мітингу взяли участь близько сотні городян. Під час акції усіх охочих пригощали салатом із буряка. Також учасники заходу натерли і викинули у смітник варений буряк.

15 листопада у другому турі виборів міського голови Запоріжжя змагатимуться представник пропрезидентської партії «Солідарність» Микола Фролов та самовисуванець, головний інженер комбінату «Запоріжсталь» Володимир Буряк.

XS
SM
MD
LG