Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську молодь ініціювала конкурс «Селфі з виборчої дільниці»


У Дніпропетровську молоді люди, учасники громадянської акції «Голосуй і вигравай» виступили з ініціативою конкурсу світлин «Селфі з виборчої дільниці». Про це розповіли автори ініціативи, демобілізований боєць АТО Олег Чистопольцев та активіст спортивного руху «Стріт Воркаут» Денис Мінін.

За словами Олега Чистопольцева, конкурс покликаний підвищити явку жителів Дніпропетровська на дільниці в другому турі виборів міського голови.

«Це не порушує законодавство, адже ми бачимо, як політиків фотографують на виборчих дільницях, коли вони опускають бюлетені до скриньок. Наголошую, це в жодному разі не повинне бути фото бюлетеня, адже це є порушенням. За кого проголосувала людина – це її справа. Ми закликаємо робити свої фото на тлі виборчих скриньок чи кабінок. Хочемо мотивувати молодь ходити на дільниці, це такий собі «метод пряника», – зазначив Олег Чистопольцев.

За його словами, у деяких країнах Європи до громадян, які не бажають брати участі в голосуванні, застосовують і метод «батога», зокрема, штрафи, такий досвід, приміром, має Бельгія.

За словами Дениса Мініна, до участі в конкурсі запросили дніпропетровців віком від 18 до 35 років. Розіграш проводитимуть за допомогою генератора випадкових чисел. Головний приз – iPhone, додаткові призи – книги, квитки до кінотеатру тощо.

«За допомогою генератора випадкових чисел я планую відібрати 10 осіб та заохотити їх також особисто від себе. Це будуть запрошення на тури національного масштабу, де ми проводимо фестивалі здоров’я, а також на навчання на курсах ораторської майстерності», – зазначив Денис Мінін.

15 листопада у низці міст України відбудеться другий тур місцевих виборів. На Дніпропетровщині повторне голосування з виборів міських голів призначене в п’яти містах, зокрема, Дніпропетровську.

XS
SM
MD
LG