Доступність посилання

ТОП новини

Вибори у Хорватії не мають очевидного переможця


Будівля парламенту в Хорватії
Будівля парламенту в Хорватії

За результатами парламентських виборів у Хорватії правлячі партії та опозиція набирають приблизно однакову кількість мандатів. На такі результати вказують дані екзит-полів, представлені агентством Ispos Puls після закінчення голосування о 19:00 за місцевим часом.

За цими даними, владна лівоцентристська коаліція, стрижнем якої є Соціал-демократична партія, і опозиційний блок на чолі з Хорватським демократичним союзом отримують за підсумками недільних парламентських виборів по 56 мандатів.

На ймовірність такого результату вказували передвиборні дослідження громадської думки і місцеві аналітики. Таким чином, жодна з провідних політичних сил не зможе самостійно сформувати уряд, переможцеві, якого офіційно назве центрвиборчком у найближчі години, доведеться домовлятися про коаліцію з дрібними партіями.

Явка виборців була високою. До 16:30 за місцевим часом проголосували 46,57% виборців. На попередніх парламентських виборах в цей же час явка становила 46,06%. Повідомлень про серйозні інциденти не надходило.

За 151 депутатський мандат вели боротьбу понад 2300 кандидатів від 166 партій. Право голосу в Хорватії мають близько 3,8 мільйона людей.

XS
SM
MD
LG