Доступність посилання

ТОП новини

У нас тверда позиція щодо санкцій, прив’язаних до Мінських угод – Могеріні


Федеріка Могеріні
Федеріка Могеріні

Верховний представник Європейського союзу з закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні заявляє, що позиція ЄС щодо санкцій проти Росії залишається незмінною і пов’язується з виконанням Мінських угод і деокупацією Донбасу.

«Ситуація в Україні залишається найпріоритетнішою в ЄС. Ми будемо єдині щодо тієї роботи, яку проводимо. Це той шлях, який ми маємо пройти разом», – сказала Могеріні.

Також вона підтвердила надання Україні безвізового режиму за умови виконання реформ, а також наполягла на проведенні антикорупційної реформи. Крім того, Могеріні висловила впевненість, що Угода про зону вільної торгівлі запрацює з січня 2016 року.

Зі свого боку, Петро Порошенко подякував за послідовність, фінансову підтримку.

Раніше вранці верховний представник Європейського союзу із закордонних справ Федеріка Могеріні зустрілася з лідерами кримськотатарського народу – головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим і національним лідером кримських татар Мустафою Джемілєвим, під час якої обговорювали питання анексії кримського півострова Росією.

Попереду у неї зустрічі з головою Верховної Ради України Володимиром Гройсманом, головами фракцій, міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

Це вже четвертий візит Федеріки Могеріні в Україну і другий за цей рік.

XS
SM
MD
LG