Доступність посилання

ТОП новини

У Раді пропонують присвоїти білорусу Жизневському звання Героя України


Михайло Жизневський
Михайло Жизневський

Група народних депутатів пропонує звернутися до президента України Петра Порошенка з пропозицією присвоїти звання Героя України загиблому в січні 2014 року герою Небесної сотні, громадянину Білорусі Михайлу Жизневському. Про це йдеться в законопроекті №3432.

Депутати пропонують не застосовувати вимогу статті 6 закону України «Про державні нагороди України» про присвоєння звання Герой України виключно громадянам України до Михайла Жизневського, громадянина Республіки Білорусь, а також звернутися до президента України з пропозицією присвоїти звання Герой України Михайлу Жизневському (посмертно).

Раніше президент України Петро Порошенко, підписуючи указ про нагородження героїв Небесної сотні званням Героя України, громадянинові Білорусі Жизневському присвоїв орден Героїв Небесної сотні. Він пояснив, що, за статутом звання Героя України, його неможливо присвоїти трьом іноземним громадянам, які загинули під час подій на Майдані.

Михайло Жизневський загинув 22 січня минулого року під час протистояння на вулиці Грушевського в Києві. 28 січня його поховали в рідному селі біля Гомеля в Білорусі.

XS
SM
MD
LG