Доступність посилання

ТОП новини

У центрі Дніпропетровська провели флеш-моб зі знання української мови


У центрі Дніпропетровська провели флеш-моб зі знання української мови
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:10 0:00

У центрі Дніпропетровська провели флеш-моб зі знання української мови

У Дніпропетровську на Європейській площі відбувся флеш-моб «Дніпро розмовляє українською!», присвячений Дню української мови та писемності.

Громадські активісти, зокрема молодь, зібрались на площі, тримаючи у руках плакати на захист державної мови.

Вони також запрошували перехожих взяти участь у міні-конкурсі на знання українських фразеологізмів: тим, хто давав правильні відповіді, вручали синьо-жовті прапорці та власноруч зроблені обереги – синьо-жовті браслетки.

За словами організаторів акції, для «вуличного опитування» вони підібрали більше трьох десятків стійких виразів української мови, серед яких були як прості, загальновживані, на кшталт, «отримати на горіхи», так і менш поширені, як-то «мазати п’яти салом» (підлещуватись), «продавати зуби» (сміятись) тощо.

Як зазначив один із ініціаторів акції Віктор Романенко, цей флеш-моб був спрямований не стільки на виявлення знавців української мови, скільки на стимулювання жителів переважно російськомовного міста говорити українською, вивчати її.

Усіх, хто взяв участь в акції, організатори також фотографували на пам’ять, світлини пообіцяли оприлюднити на своїй сторінці в інтернеті.

9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови.

XS
SM
MD
LG