Доступність посилання

ТОП новини

Ціна цукру в Україні за місяць зросла на 12%


У державному підприємстві «Державний інформаційно-аналітичний центр моніторингу зовнішніх товарних ринків» повідомили, що середня оптова ціна на цукор на внутрішньому ринку України в період з 8 жовтня до 4 листопада зросла на 12%. Про це йдеться на сайті відомства.

«Підвищувальні тенденції пов'язані як з необґрунтованими спекуляціями щодо можливого дефіциту цукру в цьому сезоні, так і з реальним зростанням собівартості виробництва даного продукту в зв'язку з девальвацією гривні», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в поточному сезоні ціни на цукор в Україні зростатимуть через менший, ніж торік, урожай, а також підвищення цін на імпортні складові для виробництва.

«У зв'язку зі скороченням посівних площ під цукровим буряком, а також складних погодних умов цього року прогнозується урожай цукрових буряків значно менший, ніж у минулому, і, відповідно менший обсяг виробництва цукру», – повідомили в Держзовнішінформі.

В Національній асоціації цукровиробників України «Укрцукор» повідомили про затвердження урядом мінімальних цін на цукрові буряки та цукор для внутрішнього ринку на період з 1 вересня 2016 року до 1 вересня 2017-го на рівні 616,99 і 9078,87 гривень за тонну відповідно без урахування ПДВ (на 2014/2015 маркетинговий рік було 4722,68 гривні за тонну).

В роздрібній мережі ціна цукру нині коливається в межах 14,5-15 гривень за кілограм.

XS
SM
MD
LG