Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Києві почав розглядати по суті справу російських спецпризначенців


Євген Єрофеєв (л) і Олександр Александров
Євген Єрофеєв (л) і Олександр Александров

Голосіївський районний суд Києва вранці 10 листопада розпочав засідання, на якому починається розгляд по суті справи спецназівців Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Росії Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва.

До суду доправили обох російських військових. Також присутні прокурори й адвокати, а також консул Росії.

Розгляд справи по суті розпочався із зачитування повного тексту обвинувального акту.

Перед засіданням один із підсудних – Єрофеєв – коротко відповів на питання журналістів і наголосив, що своєї провини не визнає. За словами Єрофеєва, він протягом чотирьох місяців перебуває в одиночній камері. На питання: що робив в Луганській області – не відповів. Александров вирішив не відповідати на питання преси.

За словами кореспондента Радіо Свобода, підсудні перебувають в доброму настрої – постійно спілкуються та посміхаються.

Російські військові Євген Єрофеєв і Олександр Александров були затримані у травні цього року в Луганській області. Вони називають себе чинними бійцями Головного розвідувального управління (ГРУ) Генерального штабу Збройних сил Росії. Міністерство оборони Росії підтверджує, що Єрофеєв і Александров служили в армії за контрактом, але стверджує, що до моменту затримання вони звільнилися зі служби.

В Україні російських військових звинувачують в організації й участі у веденні агресивної війни чи воєнного конфлікту проти України, переміщенні поза митним контролем України зброї та боєприпасів, сприянні діяльності терористичній організації та вчиненні терористичного акту, що призвело до загибелі військовослужбовців Збройних сил України й інших тяжких наслідків.

XS
SM
MD
LG