Доступність посилання

ТОП новини

Російські військові, яких судять у Києві, заявляють, що безробітні


Євген Єрофеєв (л) і Олександр Александров (архівне фото)
Євген Єрофеєв (л) і Олександр Александров (архівне фото)

Олександр Александров і Євген Єрофеєв, які раніше називали себе російськими військовими і були затримані навесні на сході України, сьогодні в суді заявили, що є безробітними.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, Єрофеєв також заявив у суді, що не розуміє, чому його називають військовим Росії.

Крім того, обидва підозрюваних заявили, що не визнають себе винними.

10 листопада Голосіївський райсуд Києва почав розглядати по суті справу двох російських військових, затриманих на Донбасі.

Євген Єрофеєв і Олександр Александров були затримані у травні цього року в Луганській області. Вони називали себе чинними бійцями Головного розвідувального управління (ГРУ) Генерального штабу Збройних сил Росії. Міністерство оборони Росії підтверджує, що Єрофеєв і Александров служили в армії за контрактом, але стверджує, що до моменту затримання вони звільнилися зі служби.

В Україні російських військових звинувачують в організації й участі у веденні агресивної війни чи воєнного конфлікту проти України, переміщенні поза митним контролем України зброї та боєприпасів, сприянні діяльності терористичній організації та вчиненні терористичного акту, що призвело до загибелі військовослужбовців Збройних сил України й інших тяжких наслідків.

Захист Єрофеєва і Александрова подав позов до Вищого адміністративного суду України з проханням визнати їх військовополоненими.

XS
SM
MD
LG