Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську виявили передвиборчу агітацію без вихідних даних


У Дніпропетровську напередодні другого туру виборів міського голови зафіксоване використання агітаційної продукції з ознаками «чорного піару» і без вихідних даних. Інформацію про це Радіо Свобода у вівторок підтвердили в громадянській мережі «Опора».

За даними «Опори», її спостерігачі, зокрема, зафіксували кілька випадків поширення листівок і наліпок без вихідних даних.

Як повідомив Радіо Свобода довготерміновий спостерігач «Опори» Вадим Головченко, зокрема, в агітаційних наметах кандидата від «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула, разом із іншим агітаційним матеріалом розповсюджували листівки з інформацією про теледебати, на яких не було вихідних даних. Ще один випадок зафіксували поблизу залізничного вокзалу Дніпропетровська: там невідома жінка роздавала листівки з інформацією про «політичні репресії» щодо представників «Укропу» і «Самопомочі». Вихідних даних теж не було.

Як зазначили в «Опорі», згідно статтею 56 Закону України «Про місцеві вибори», друкований агітаційний матеріал повинен містити відомості про замовника й установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Поширення друкованих агітаційних матеріалів без цих відомостей заборонене законом.

«Все, що відноситься до виборів, має належним чином друкуватись. Газети, листівки, наліпки тощо мають бути з вихідними даними. По-друге, вони мають поширюватись тільки у встановлених місцях», – сказав Радіо Свобода Вадим Головченко.

Водночас Радіо Свобода зафіксувало на вулицях Дніпропетровська також близько десятка біл-бордів з ознаками передвиборчої агітації без належних даних про тираж, замовника та виконавця друку.

У штабах обох кандидатів причетність до поширення агітаційної продукції без вихідних даних відкидають. У штабі Вілкула також додали, що в розміщенні біл-бордів «з мером» підозрюють опонентів.

Другий тур виборів мера запланований на 15 листопада.

XS
SM
MD
LG