Доступність посилання

ТОП новини

Російські силовики заявляють про вбивство ватажка ісламістів у Нальчику


Чорний прапор джигаду, прапор угруповання «Ісламська держава» (ілюстраційне фото)
Чорний прапор джигаду, прапор угруповання «Ісламська держава» (ілюстраційне фото)

У Нальчику, столиці російської Кабардино-Балкарії, під час спецоперації вбили Роберта Занкішієва, якого російські силовики вважають лідером місцевого осередку угруповання «Ісламська держава». Цю інформацію у вівторок, 10 листопада, підтвердили у Національному антитерористичному комітеті Росії.

За повідомленням, під час евакуації мешканців будинку, де перебував Занкішієв і його дружина, він відкрив безладну стрілянину – людей евакуювали спецназівці під прикриттям броньованих щитів.

У результаті переговорів із залученням матері співмешканки Занкішієва жінку вмовили здатися. Вона була поранена і її доставили до лікарні.

Після цього під час перестрілки Роберта Занкішієва застрелили.

Попередньо його ідентифікують, як ватажка бойовиків на прізвисько Абдуллаг. За даними російських спецслужб, Роберт Занкішіев навесні присягнув угрупованню «Ісламська держава» і закликав вступати до організації та вести підривну діяльність.

«На його рахунку численні злочини терористичної спрямованості. У 2014-2015 роках він був організатором і основним учасником вбивств прокурорських працівників і співробітників органів внутрішніх справ Кабардино-Балкарської республіки. У липні цього року він організував та здійснено на очах у 10-річного сина вбивство співробітника республіканської прокуратури», – зазначили у Національному антитерористичному комітеті Росії.

Повідомляється, що під час огляду квартири підозрюваного бойовика знайшли пістолет з боєприпасами та саморобний вибуховий пристрій потужністю 3 кілограми у тротиловому еквіваленті.

Постраждалих серед цивільних немає, один російський силовий був поранений.

Влада Росії вже не вперше повідомляє про можливе вбивство Роберта Занкішієва.

XS
SM
MD
LG