Доступність посилання

ТОП новини

Пожежа на складах у Сватові сталася через службову недбалість – Матіос


Анатолій Матіос
Анатолій Матіос

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявляє, що причиною пожежі на складі боєприпасів у Сватові Луганської області стала недбалість посадових осіб.

«Причиною пожежі на складі боєприпасів в Сватовому стала недбалість посадових осіб, зокрема начальника цього складу», – сказав Матіос у вівторок, 10 листопада, в ефірі Hromadske.TV.

29 жовтня о 19:35 виникла пожежа з подальшими вибухами боєприпасів на складах Міноборони в Сватові, де зберігалися близько трьох тисяч тонн боєприпасів. Загинули двоє людей. Пізніше під завалами виявили тіла ще двох військових. Були зруйновані житлові будинки в районному центрі з населенням майже 20 тисяч людей.

30 жовтня голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука підписав розпорядження про виділення 10 мільйонів гривень для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в Сватові.

2 листопада вранці Держслужба України з надзвичайних ситуацій повідомила, що крім забезпечених раніше водо- та електропостачання, жителям Сватова на Луганщині на 100% відновили подачу газу.

XS
SM
MD
LG