Доступність посилання

ТОП новини

Інтерпол припинив розшук Чубарова – Аваков


Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. Брюсель, 24 березня 2015 року
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. Брюсель, 24 березня 2015 року

Інтерпол за клопотанням України припинив ініційований Росією міжнародний розшук голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

«6 листопада на адресу всіх країн-членів Інтерполу Російською Федерацією було вислано циркулярне повідомлення про оголошення в розшук громадянина Рефата Чубарова для притягнення до відповідальності через публічні заклики до дій, направлених на порушення територіальної цілісності Росії», – заявив глава МВС Арсен Аваков на засіданні уряду.

За словами міністра, мова йшла про заяви Чубарова в ефірі 5 каналу про повернення Криму Україні.

«Українське бюро Інтерполу зайняло відповідну позицію, що Крим це Україна. Росія – це окупаційна влада в Криму і надало відповідне клопотання до центрального офісу Інтерполу, щоб міжнародний розшук Чубарова було припинено, бо це не відповідає статуту організації…Генеральний секретаріат Інтерполу ухвалив рішення про заборону здійснення будь-якої співпраці у цій справі, а інформація щодо міжнародного розшуку Чубарова була видалена з обліків», – наголосив він.

Раніше російський прокурор Криму Наталія Поклонська заявила, що слідчий відділ управління російського ФСБ в Криму порушив кримінальну справу проти глави Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова. За її словами, кримінальну справу порушено за заклики до порушення територіальної цілісності держави.

Поклонська уточнила, що справу порушено за статтею 280,1 (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії).

Чубарову заборонили на п’ять років в’їзд на територію Росії, а також анексованого нею Криму.

XS
SM
MD
LG