Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові комунальників примушують прийти на громадські слухання з декомунізації


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Харківська влада зібрала працівників комунальних підприємств на громадські слухання з декомунізації за дві години до початку обговорення.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, біля будівлі кіноконцертного залу «Україна», де проходитимуть слухання, зібралися бажаючі потрапити на захід.

Як розповіли деякі учасники заходу, вони є працівниками комунальних підприємств і їм нібито «сказали з центру прийти на 16:00 годину і зареєструватися на громадські слухання».

Радіо Свобода звернулося до прес-служби Харківської міськради, проте там наразі не коментують інформацію про примус працівників комунальних підприємств до участі в громадських слуханнях.

Вчора заступник міського голови Ігор Терехов подібні звинувачення відкидав. Вчора у Харкові відбувалися громадські слухання з декомунізації на рівні районів, а сьогодні – загальноміські.

Станом на липень 2015 року, за різними підрахунками, у Харкові на перейменування претендує щонайменше 163 вулиці, провулки і проспекти.

У квітні 2015 року Верховна Рада України ухвалила закон про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів та про заборону пропаганди їхньої символіки, у травні його підписав президент України Петро Порошенко. В Українському інституті національної пам’яті повідомляють, що 908 населених пунктів в Україні на даний момент потребують перейменування у рамках дії закону про декомунізацію.

XS
SM
MD
LG