Доступність посилання

ТОП новини

У Києві Театр Франка представив українсько-шотландську прем’єру


Українсько-британська прем'єра «Ножі в курках» у Театрі Франка
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:05 0:00

Українсько-британська прем'єра «Ножі в курках» у Театрі Франка

У київському Театрі імені Івана Франка у четвер, 11 листопада, презентували виставу «Ножі в курках» харківської режисерки Ольги Туруті-Прасолової за п’єсою шотландського драматурга Девіда Герровера. Постановка здійснена у рамках театральної програми Британської ради в Україні.

Навесні Британська рада спільно з організацією «Театральна платформа» та Театром Івана Франка провели всеукраїнський конкурс молодих режисерів. Спеціально для них з англійської переклали три п’єси сучасних британських драматургів. Режисери мали представити журі ескіз обраної п’єси. Переможницею конкурсу стала Ольга Турутя-Прасолова.

Вистави за п’єсою «Ножі в курках» побачили у понад 25 країнах світу. Консультантом української інсценізації став режисер лондонського театру Young Vic Джо Хілл-Гіббінс. Також майстер-класи проводили британські композитори та сценографи.

Вистава «Ножі в курках» увійшла до репертуару Театру Франка. Прем’єра відбудеться 13 листопада, її транслюватимуть на YouTube-каналі Британської ради. Наступні покази заплановані 21 листопада та 12 грудня. Окрім того, п’єсу планують поставити у львівському Театрі Леся Курбаса.

XS
SM
MD
LG