Доступність посилання

ТОП новини

Уряд внесе до Ради проект держбюджету разом із законопроектами про реформи – Яресько


Наталія Яресько, міністр фінансів України
Наталія Яресько, міністр фінансів України

Уряд України внесе до парламенту проект державного бюджету на 2016 рік разом із законопроектами про структурні реформи. Про це заявила міністр фінансів України Наталія Яресько на спільному брифінгу з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком і міністром фінансів США Джейкобом Лью у Києві.

«Уряд планує в найближчі тижні подати пакет законів, який допоможе затвердити державний бюджет на 2016 рік, побудований на новій податковій базі і який одночасно забезпечить значне зниження державних витрат, зокрема за рахунок проведення структурних реформ у багатьох галузях бюджету», – сказала Яресько.

За її словами, проект податкової реформи, який заплановано внести разом з кошторисом на наступний рік, предбачає зменшення податкового й адміністративного тиску на бізнес і вирівнювання правил гри для затвердження справедливості.

Яресько наголосила, що затвердження збалансованого бюджету і виконання інших реформ у рамках програми МВФ дасть змогу Україні отримати подальші позики.

Минулого тижня міністр фінансів Наталія Яресько заявляла, що уряд готує кінцевий варіант державного бюджету для подання на розгляд парламенту.

Раніше міністр заявляла, що уряд прогнозує зростання ВВП України на 2% у 2016 році.

У вересні законопроект про Державний бюджет України на 2016 рік зареєстрували у Верховній Раді, але уряд відкликав його, про причини не повідомлялося.

XS
SM
MD
LG