Доступність посилання

ТОП новини

Поліція Дніпропетровська розслідує викрадення й побиття члена виборчої комісії


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Поліція Дніпропетровська розслідує факт викрадення члена дільничної виборчої комісії. Інформацію про це 13 листопада підтвердили в головному управлінні поліції в Дніпропетровській області.

За даними поліції, інцидент стався пізно ввечері в середу: член виборчої комісії від одного з кандидатів на посаду міського голови Дніпропетровська звернулася до поліції з повідомленням про побиття і викрадення.

Співробітники Красногвардійського відділу поліції встановили, що цього дня 34-річна жінка проводила агітаційну роботу. До неї під’їхав легковий автомобіль, з якого вийшли троє чоловіків. Вони побили її, посадили до авто, провезли кілька кілометрів і висадили, після чого зникли. Лікарі діагностували в жінки закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забиття грудей.

Як розповіла Радіо Свобода телефоном сама потерпіла, яка наразі перебуває у лікарні, вона пов’язує своє побиття й викрадення з роботою на посаді члена дільничної комісії. Жінка розповіла, що під час нинішньої виборчої кампанії працює у дільничному виборчкомі Красногвардійського району як представник кандидата Бориса Філатова.

«Я розносила запрошення на своїй дільниці й підійшла до цього дуже серйозно: там виявила виборця, якого вже давно немає, але йому з року в рік носять запрошення на вибори, там виявила «зайві» квартири. Про всі ці факти я розповіла у виборчій комісії, але мені сказали: «Тобі що, більше всіх треба?». Увечері, коли я поверталась з гостей додому, на подвір’ї біля будинку стояв автомобіль і троє молодиків. Вони сказали: «Ми тебе вже зачекались». Я думала, мене з кимось сплутали. Але вони схопили мене й стали душити шарфом, бити, топтати ногами, посадили в машину й кружляли містом, радились, що зі мною зробити. Вони мене ображали, казали: «Ти що, надто розумна, тобі нудно живеться, не мовчати не можеш, тобі мало по голові давали? Ми тебе з мосту скинемо, заріжемо» і таке інше. Я думаю, у них не було мети вбити, а тільки залякати мене. Коли вони мене викинули на вулиці, я вже втрачала свідомість, мене підібрала незнайома жінка, забрала додому, дала вмитись і випити чаю. Я боялась, і до міліції звернулась вже наступного дня», – розповіла Радіо Свобода член комісії.

За її словами, наразі лікарі рекомендували їй постільний режим.

Водночас у поліції області поінформували, що за цим фактом відкрили кримінальне провадження за частиною другою статті 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Поліція шукає авто і людей, причетних до кримінального правопорушення. Нападникам загрожує п’ять років в’язниці.

XS
SM
MD
LG