Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу 5 українських військових загинули, 4 поранені – речник АТО


Речник АТО Андрій Лисенко
Речник АТО Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій у зоні проведення АТО 5 українських військовослужбовців загинули, 4 були поранені, повідомив на брифінгу речник АТО Андрій Лисенко.

За його словами, обстріли з боку бойовиків тривали на луганському, донецькому, маріупольському напрямках з використанням стрілецької зброї, гранатометів, з 82-міліметрових мінометів, БМП-2 тощо.

«Ввечері серія ворожих провокацій прокотилися вздовж усієї лінії фронту Авдіївка – Опитне – Піски – Красногорівка – Мар’їнка. Здебільшого при цьому окупанти розташовувалися у прилеглих житлових кварталах Донецька», – заявив Лисенко.

Речник АТО також повідомив про двох цивільних жертв, які підірвалися на вибуховому пристрої.

«Вчора двоє мешканців міста Мар’їнка, рухаючись на автомобілі в районі лінії розмежування, натрапили на ворожу міну. В результаті вибуху батько й син загинули на місці», – повідомив Лисенко.

З початку року в Донецькій області через підрив на мінах та розтяжках постраждало 94 людини, 25 – загинули, зазначили в штабі.

Сайти угруповання «ДНР» заявляють про обстріл ЗСУ Донецька, а також селища Спартак. При цьому, як стверджують сепаратисти, українські військові здійснювали обстріли з 82-міліметрових мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. В угрупованні заявили також про обстріли за останні дні Горлівки.

Водночас так звана «народна міліція «ЛНР» заявляє, що за останні 30 днів не зафіксувала випадків застосування ЗСУ заборонених озброєнь.

За останні два тижні в зоні проведення АТО на частині територій Донбасу повідомляється про почастішання випадків порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні умов перемир’я.

Напередодні секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов не виключив, що в разі системних порушень бойовиками режиму тиші, Україна зможе ефективно і швидко повернути бойову техніку і, в тому числі, важке озброєння на бойові позиції.

XS
SM
MD
LG