Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровщина: відкрилися всі виборчі дільниці, «Опора» зафіксувала перші порушення


У Дніпропетровській області у день голосування під час другого туру місцевих виборів відкрилися 954 виборчі дільниці. Про це повідомив секретар обласного оперативного штабу щодо проведення в Дніпропетровській області місцевих виборів Юрій Зарецький.

За його словами, усі дільниці «матеріально і технічно забезпечені, є транспорт і зв'язок».

«Очікуємо на спостерігачів від міжнародних і громадських організацій», – додав він.

Водночас спостерігачі від громадянської мережі «Опора» повідомили про перші порушення виборчого процесу. Зокрема, за інформацією з «Опори», у Дніпропетровську їхніх спостерігачів не пускали на виборчі дільниці – №121093 (вулиця Калинова) та №121331 (вулиця Крамського).

Члени комісій мотивували недопуск «простроченими посвідченнями», однак спостерігачі заявили, що їхні посвідчення були подовжені і є дійсними. Крім того, «Опора» повідомила про перешкоджання роботі спостерігачів на виборчій дільниці № 121392 (вулиця Будьонного).

«Позаду столів, за якими працюють члени виборчої комісії, розміщені лави. Через них спостерігачі не мають змоги контролювати дії комісії. Прибирати їх не хочуть, мотивують браком часу», – йдеться в повідомленні.

На посаду міського голови на Дніпропетровщині змагаються у 5 містах – Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Кривому Розі, Павлограді та Нікополі. Зокрема, у другому турі виборів на посаду міського голови в Дніпропетровську претендують народні депутати Олександр Вілкул («Опозиційний блок») та Борис Філатов («Укроп»).

Крім того, в селі Новогніде Синельниківського району відбувається другий тур виборів сільського голови. Також у 12 районах загалом обирають 25 депутатів у 23 сільських і селищних радах, де в першому турі кілька депутатів набрали однакову кількість голосів.

У неділю, 15 листопада, в Україні відбувається другий тур місцевих виборів з голосування щодо виборів міських голів Києва та ще 28 міст України (у 18 обласних центрах і 10 містах обласного значення).

Вибори не проводяться в окупованому Криму і деяких районах Донецької та Луганської областей. У Маріуполі і Красноармійську 25 жовтня вибори були зірвані, тому в цих містах громадяни голосуватимуть 29 листопада.

Виборчі дільниці працюють з 8:00 до 20:00. Офіційні результати другого туру виборів мають оголосити не пізніше від 20 листопада.

XS
SM
MD
LG