Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові на Донбасі готові стріляти у відповідь – Порошенко


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що на сході країни відбувається ескалація ситуації, і українські військові готові стріляти у відповідь.

«Зросла кількість обстрілів, і наша реакція була блискавичною. Я віддав чіткий наказ: як тільки створюється загроза життю наших воїнів, українські військові мають право відповідати вогнем», – наголосив президент в інтерв’ю українським телеканалам, показаному в неділю, 15 листопада.

Президент зауважив, що українські військові за останній час знищили чотири диверсійно-розвідувальні групи бойовиків, одна з яких максимально близько підібралася до спостережного пункту Збройних сил України.

«ДРГ було знищено, а в залишених речах знайшли, зокрема документи, що підтверджують належність до російського громадянства тих, хто здійснював цю атаку», – сказав Порошенко.

За його словами, це чергове підтвердження участі представників Росії в терористичних акціях на сході.

Від початку вересня в зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже повна відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Проте вже понад два тижні частіше повідомляють про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні умов перемир’я.

XS
SM
MD
LG