Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк доручив провести перевірку господарської діяльності 20 держкомпаній


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк дав доручення провести перевірку фінансово-господарської діяльності двадцяти найбільших державних компаній.

«Мною дано доручення перевірити 20 найбільших державних компаній. Починаючи з компаній «Нафтогаз України» і «Енергоатому» і закінчуючи «Електроважмашем» і Одеським припортовим заводом», – зазначив він під час міжнародної антикорупційної конференції «Запобігаємо. Боремось. Діємо».

За його словами, державні підприємства «залишаються «годувальницею» і основою корупції в країні».

Раніше журналісти програми «Схеми» з’ясували, що, наприклад, харківський державний завод «Електроважмаш» втрачає сотні мільйонів гривень надходжень від експортних контрактів через посередників в офшорних зонах, на яких осідають гроші.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус вважає, що ситуація із «Електроважмашем» – це ілюстрація стану справ в інших державних компаніях. Міністр говорить, що буде змінювати менеджмент і на «Електроважмаші», і на інших державних заводах, але це проблему не вирішить – треба змінювати всю схему продажів, бо занадто часто в Україні стається так, що «харчовий» ланцюжок залишається тим самим, а новий менеджмент його просто очолює.

Одним з бенефіціаріїв «Електроважмашу» називають депутата Миколу Мартиненка. Проте у прес-службі Мартиненка його причетність до «Електроважмашу» назвали «новим фейком».

Микола Мартиненко – один із найвпливовіших однопартійців прем’єра Арсенія Яценюка, він є головою парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу.

XS
SM
MD
LG