Доступність посилання

ТОП новини

ТВК: в Івано-Франківську на виборах мера перемагає «свободівець» Марцінків


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Івано-Франківська територіальна виборча комісія оголосила результати другого туру виборів міського голови. Найбільшу кількість голосів – 37714 набрав «свободівець» Руслан Марцінків, у Ігоря Насалика («БПП – Солідарність») 29077 голосів.

Активність виборців склала 38,27%. Майже дві тисячі бюлетенів визнані недійсними.

Паралельний підрахунок голосів проводила обласна організація Комітету виборців України. Про його результати повідомив представник КВУ Сергій Гайдей: за Руслана Марцінківа проголосувало 54,82% виборців, за Ігоря Насалика – 42,22%.

Як заявив голова обласної організації КВУ Максим Лисюк, місцеві вибори-2015 в Івано-Франківську стали одними з перших, коли у день виборів порушень на виборчих дільницях практично не зафіксували, вони пройшли «майже демократично». За словами Лисюка, під час другого туру «не було відкритої агітації, не було довозів, не було підкупів, не було спроб зірвати вибори, підрахунок голосів пройшов швидко».

Найгрубішими з порушень стали перебування в кабінці двох виборців і поодинокі випадки голосування поза межами кабінки, а також єдиний зафіксований випадок, коли виборець в кабінці для голосування сфотографував бюлетень. Окрім того, були стилізовані білборди обох кандидатів без прямої агітації.

Спостерігачі КВУ відзначають, що голосували здебільшого старші люди. Молодь, «якій жити у нашому місті, вибори фактично проігнорувала», – сказали в КВУ.

У другому турі за посаду міського голови Івано-Франківська змагалися екс-депутат, в минулому секретар Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків і народний депутат, екс-мер Калуша Ігор Насалик.

У неділю, 15 листопада, в Україні відбувся другий тур місцевих виборів з голосування щодо виборів міських голів Києва та ще 28 міст України (у 18 обласних центрах і 10 містах обласного значення).

Офіційні результати другого туру виборів мають оголосити не пізніше 20 листопада.

XS
SM
MD
LG