Доступність посилання

ТОП новини

У справі Савченко суд відмовився залучити слідчого Маншина як свідка


Надія Савченко на засіданні Донецького міського суду Ростовської області, архівне фото
Надія Савченко на засіданні Донецького міського суду Ростовської області, архівне фото

Суд у Донецьку Ростовської області Росії відмовився залучити слідчого Дмитра Маншина як свідка у справі українки Надії Савченко.

Клопотання про це подали захисники українки. Перед цим суд відмовився видалити слідчого із зали суду.

«Маншин викрав мене, незаконно утримував мене, сфальсифікував мою справу. Я заявляю про виклик його як свідка», – заявила Савченко в залі суду.

16 листопада суд відновив засідання у справі української громадянки, народного депутата України Надії Савченко, суд допитує свідків у режимі відеоконференції. Свідки перебувають у Басманному суді Москви.

Захисники Савченко заявили про неприпустимість присутності слідчого в суді під час допиту свідків. Проте суд відмовився вивести слідчого Дмитра Маншина із зали судових засідань.

Також, як повідомив адвокат Микола Полозов, іншого захисника Савченко Іллю Новикова, який перебуває в Басманному суді Москви, спробували вивести з зали суду.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG