Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заявляє про затримання спільника Януковича у привласненні «Межигір’я»


Служба безпеки України повідомляє про затримання спільника екс-президента Віктора Януковича у привласненні «Межигір’я».

Геннадія Герасименка, який перебував у загальнодержавному розшуку, співробітники СБУ спільно з прикордонниками затримали у районі міста Курахове на Донеччині.

«Герасименко у 2007 році був директором ТОВ «Медінвесттрейд». Саме цьому підприємству було передано державний комплекс «Межигір’я» у селі Нові Петрівці. Це був один з етапів оборудки з привласнення резиденції екс-президентом Януковичем. Колишній директор «Медінвесттрейд» збирався втекти від українського правосуддя на територію тимчасово окуповану терористами», – йдеться в повідомленні СБУ.

Затриманого доправили до Генеральної прокуратури України для проведення слідчих дій.

11 листопада СБУ повідомляла про затримання колишнього заступника керівника Держуправління справами (ДУС) й екс-директора ТОВ «Київуніверсалсервіс» Василя Гулика, що є підозрюваним у справі про незаконну передачу земель у користування Віктору Януковичу.

«Гулик був одним із спільників Януковича при незаконному заволодінні ним землями Межигір’я і Сухолуччя. Також він у 2007-2010 роках очолював товариство з обмеженою відповідальністю «Київуніверсалсервіс», через яке протиправно переводилися у готівку кошти, у тому числі й державні. За рахунок виведених у «тінь» грошей товариство обслуговувало Межигір’я», – заявили в СБУ.

XS
SM
MD
LG