Доступність посилання

ТОП новини

Путін доручив посилити авіаудари в Сирії


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін доручив посилити удари російської авіації в Сирії. Він сказав про це в понеділок увечері на нараді про підсумки розслідування причин катастрофи російського літака на Синаї після повідомлення голови ФСБ Росії, що причиною трагедії став теракт на борту лайнера.

«Наша бойова робота авіації в Сирії має бути не просто продовжена. Вона повинна бути посилена таким чином, щоб злочинці зрозуміли, що відплата неминуча», – сказав Путін.

Він доручив МЗС Росїі звернутися до всіх російських партнерів. «Ми розраховуємо в ході цієї роботи, в тому числі й з пошуку і покарання злочинців, на всіх наших друзів. Ми будемо діяти відповідно до статті 51 Статуту Організації Об’єднаних Націй, яка передбачає право держав на самооборону», – сказав він.

Путін зажадав від спецслужб зосередитися на роботі для пошуку причетних до теракту.

«Ми нікого і ніщо не забули. Вбивство наших людей на Синаї – серед найкривавіших за кількістю жертв злочинів. І ми не будемо витирати сліз з нашої душі й серця. Це залишиться з нами назавжди. Але це не завадить нам знайти і покарати злочинців», – пообіцяв президент Росії.

Як повідомив директор Федеральної служби безпеки Росії Олександр Бортников, причиною катастрофи російського літака А321 над Єгиптом став теракт – спрацював саморобний вибуховий пристрій потужністю до одного кілограма у тротиловому еквіваленті.

Літак російської компанії «Когалимавіа», що працює під маркою Metrojet, який прямував до Санкт-Петербурга із Шарм-аш-Шейха, розбився в Єгипті над Синайським півостровом 31 жовтня. Всі 224 людини, які були на борту, загинули. Серед них – четверо українців.

Росія обмежила польоти до Єгипту увечері 6 листопада через міркувань безпеки у зв’язку з катастрофою літака А321. Перед цим Ірландія, Велика Британія і Нідерланди, а ще раніше найбільші німецький і французький авіаперевізники Lufthansa і Air France-KLM зупинили польоти до Шарм-аш-Шейха через підозру, що причиною катастрофи російського лайнера міг стати вибух бомби, закладеної на борту. Офіційних підтверджень цього дотепер не було.

XS
SM
MD
LG