Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську почалися переговори щодо ситуації на Донбасі – МЗС Білорусі


У Мінську почалися переговори з врегулювання ситуації на Донбасі, повідомляє прес-служба МЗС Білорусі.

«Переговори з врегулювання на сході України почалися в Мінську з зустрічі координаторів робочих груп», – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що профільні підгрупи Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі проведуть 17 листопада засідання в Мінську. Очікується, що серед тем обговорення стануть умови амністії, питання відновлення інфраструктури регіону, проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Водночас представники сепаратистів на сайтах угруповання «ДНР» повідомили, що сьогоднішній раунд переговорів у Мінську передбачатиме роботу всіх чотирьох профільних підгруп, зокрема з питань безпеки та економіки. Сепаратисти заявили, що серед тем для найближчого обговорення, які вони пропонують, є розмінування територій.

Останнє засідання учасників контактної групи у Мінську відбулося наприкінці жовтня, пізніше переговорники «зустрічалися» в режимі відеоконференції. Останні домовленості сторін стосувалися відведення озброєння калібру до 100 міліметрів і танків від лінії розмежування сторін на Донбасі.

XS
SM
MD
LG