Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ очікує екстрадиції Колобова для завершення заочного розслідування проти Януковича


Віктор Янукович
Віктор Янукович

Київ очікує екстрадиції з Іспанії українського екс-міністра фінансів Юрія Колобова, щоб завершити слідство щодо порушень при приватизації «Укртелекому», заявив керівник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

«Слідство отримало дозвіл суду на проведення процедури спеціального досудового розслідування, так званого заочного засудження (екс-президента Віктора Януковича – ред.), у кримінальному провадженні, що стосується порушень при приватизації «Укртелекому». Розслідування триває. Як відомо, в Іспанії був затриманий колишній міністр фінансів Колобов, який також є підозрюваним у цьому провадженні. Важливо завершити розслідування щодо двох цих осіб, щоб не розривати провадження. Тому ми зараз очікуємо екстрадиції Колобова, щоб завершити провадження», – сказав Горбатюк.

Як повідомляли в Генпрокуратурі, проти колишнього президента України загалом порушено п’ять кримінальних проваджень: щодо «Межигір’я», Сухолуччя, злочинів на Майдані, злочинної організації, «Укртелекому». Справою, за якою Януковича оголосили в міжнародний розшук, є справа щодо «Укртелекому».

Віктор Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він переховується на території Росії, яка не відповідає на запити України про його видачу в рамках міжурядових домовленостей.

За даними Генпрокуратури, проти Юрія Колобова в Україні розслідують справу про «привласнення, розтрату майну або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Оскільки колишній високопосадовець перебуває під вартою в Іспанії, Генпрокуратура України у березні цього року направила запит про його екстрадицію до України.

XS
SM
MD
LG