Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: проти активістів Майдану в грудні 2013 року діяли бійці «Беркуту», які не були залучені офіційно


Архівне фото
Архівне фото

Більшість насильницьких дій щодо активістів на Майдану в Києві в ніч на 11 грудня 2013 року здійснювали спецпідрозділи «Беркут», які були залучені неофіційно, заявив начальник управління спеціальних розслідувань головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

За його словами, за цими фактами також оголошено підозру колишньому президентові України Вікторові Януковичу, колишньому міністрові внутрішніх справ України Віталієві Захарченку, його заступникові Сергію Ратушнякові, керівникам підрозділів «Беркуту», «бійці яких застосовували насильство і безпосередньо від їхніх дій постраждали мітингувальники».

У ніч з 10 на 11 грудня 2013 року із застосуванням сили правоохоронці намагалися розігнати учасників мітингу на майдані Незалежності в Києві. За даними Генпрокуратури, тоді загалом внаслідок протиправних дій силовиків тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості зазнали 36 учасників акції протесту, у тому числі народні депутати України.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що за злочини проти учасників Майдану вже покарали понад 120 людей.

У липні активісти створили спеціальний сайт, де повідомляють про хід та результати розслідувань злочинів проти активістів Майдану.

XS
SM
MD
LG