Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс засідання щодо запобіжного заходу Мосійчуку на 20 листопада


Ігор Мосійчук в оточенні співробітників СБУ йде до виходу з будівлі Верховної Ради. Київ, 17 вересня 2015 року
Ігор Мосійчук в оточенні співробітників СБУ йде до виходу з будівлі Верховної Ради. Київ, 17 вересня 2015 року

Печерський районний суд Києва переніс засідання щодо розгляду клопотання ГПУ про обрання народному депутатові від фракції Радикальної партії Ігореві Мосійчуку запобіжного заходу на 20 листопада, повідомляє прес-служба депутата.

Увечері в неділю, 15 листопада, прес-служба депутата повідомила, що Ігоря Мосійчука звільнили із-під варти, оскільки закінчився попередній визначений судом термін його тримання під арештом, а Печерський райсуд Києва не продовжив його до того моменту.

17 вересня Верховна Рада дала згоду на притягнення Мосійчука до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його й затримали силовики в будівлі парламенту.

Перед голосуванням генеральний прокурор Віктор Шокін показав депутатам відео, на якому депутат нібито отримує хабар. Сам парламентар назвав відео неправдивим, а обвинувачення на його адресу – політичною помстою.

Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема в одержанні неправомірної вигоди. Раніше суд обрав Мосійчукові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, наразі він перебуває в лікарні у зв’язку зі станом здоров’я.

XS
SM
MD
LG