Доступність посилання

ТОП новини

Франція мобілізувала 115 тисяч силовиків після атак у Парижі


Бернар Казнев
Бернар Казнев

Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казнев заявляє, що по всій країні мобілізовані 115 тисяч співробітників служб безпеки після нападів у Парижі.

За словами Казнева, минулої ночі були проведені ще 128 рейдів проти підозрюваних в екстремізмі, у той час, як Франція посилила кампанію проти бойовиків угруповання «Ісламська держава» в Сирії.

Внаслідок нападів на концертний зал, стадіон, бари і ресторани в Парижі 13 листопада загинули 129 людей, сотні інших були поранені. Відповідальність за напади взяло угруповання «Ісламська держава», але це ще не підтвердила західна розвідка.

Французька прокуратура повідомляє, що вдалося ідентифікувати п’ятьох із семи підозрюваних у нападах. Четверо з них були громадянами Франції, п’ятого зупиняли і брали в нього відбитки пальців у Греції в жовтні, він може бути сирійцем.

Тривають пошуки ще одного підозрюваного, Салаха Абдеслама, який, як підозрюють, втік до Бельгії, громадянином якої він є.

Слідчі також шукають бельгійця марокканського походження, якого називають керівником нападників. Абдельхамід Абауд жив у Брюсселі, як і ще двоє нападників, як вважають, зараз він уже в Сирії.

Президент Франції Франсуа Олланд 16 листопада закликав скликати засідання Ради безпеки ООН для обговорення спільної реакції на тероризм і заявив про намір обговорити це з президентом США Бараком Обамою і президентом Росії Володимиром Путіним.

Олланд заявив, що Франція також буде нарощувати воєнну кампанію проти угруповання «Ісламська держава» не для того, щоб «стримати його, але щоб його знищити».

XS
SM
MD
LG