Доступність посилання

ТОП новини

НБУ оголосив аукціон з продажу 50 мільйонів доларів США


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Національний банк України оголосив про проведення аукціону з продажу валюти в обсязі 50 мільйонів доларів США, повідомив заступник голови НБУ Олег Чурій.

За його словами, Нацбанк уважно стежить за ситуацією на ринку і в разі необхідності готовий використовувати свої інструменти для згладжування надмірних коливань курсу.

Чурій зазначив, що Національний банк не бачить підстав для істотних коливань курсу на міжбанківському валютному ринку, оскільки рахунок поточних операцій платіжного балансу збалансований, а сальдо готівкових валютних операцій населення з банками залишається позитивним.

На 17 листопада знизив офіційний курс гривні щодо долара США на 15 копійок та встановив на рівні 23,20 гривні за долар.

У жовтні офіційний курс гривні щодо долара США знижувався. Тоді у Нацбанкузаявили, що не бачать підстав для посилення валютних коливань. При цьому, як заявила глава Національного банку України Валерія Гонтарева, перед місцевими виборами спостерігалась «нервозність на валютному ринку».

Наприкінці лютого офіційний курс гривні до долара встановили на історичному мінімумі в 30,01 гривні за долар. Згодом гривня дещо стабілізувалась.

XS
SM
MD
LG