Доступність посилання

ТОП новини

Єгипет пообіцяв співпрацювати з Росією проти тероризму, однак не певен, що в літаку був теракт


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Уряд Єгипту заявив, що буде співпрацювати з Росією в боротьбі проти тероризму.

Але, кажуть у Каїрі, там іще не мають доказів того, що російський літак, який розбився на Синайському півострові 31 жовтня, зазнав катастрофи через злочинний акт.

Як сказав прем’єр-міністр Єгипту Шеріф Ісмаїл, його уряд тільки у вівторок, 17 листопада, був поінформований про результати розслідування в Росії, які визначили, що літак був знищений унаслідок вибуху на його борту.

Він додав, що Єгипет візьме до уваги цей висновок Росії.

А міністр авіації Єгипту Хосам Камаль поставив заяву Росії під сумнів, наголосивши, що технічне розслідування щодо причин катастрофи, яке ведуть спільно фахівці з Єгипту, Росії, Франції й Ірландії, ще не завершило роботи.

Підтвердження, що літак із усіма 224 людьми на борту, який летів із курортного Шарм-аш-Шейха на півдні Синаю до російського Санкт-Петербурга, був підірваний, може мати руйнівні наслідки для туризму в Єгипті.

Про те, що літак загинув унаслідок терористичного акту, заявив увечері в понеділок, 16 листопада, голова Федеральної служби безпеки Росії Олександр Бортников. Як доповів він президентові Росії Володимирові Путіну, на уламках російського літака виявлені сліди вибухових речовин іноземного виробництва, що свідчить про те, що аварія була спланована.

XS
SM
MD
LG