Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині визнали, що затримані у зв’язку з терактами в Парижі навряд чи причетні до них


У Німеччині повідомили про затримання семи осіб за підозрою у причетності до терористичних актів у Парижі наприкінці минулого тижня, та пізніше оголосили, що ці люди навряд чи причетні до них. За повідомленнями, затриманих уже звільнили.

Затримання відбулися в місті Аахені й його околицях на заході Німеччини, неподалік кордону з Бельгією; серед затриманих були дві жінки. Також повідомляли, що принаймні троє з затриманих були «іноземці», без уточнень щодо їхнього громадянства.

Як заявив пізніше міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр, наразі немає підтверджень будь-якого можливого зв’язку цих людей із терактами. За його словами, зокрема, серед них не виявилося тієї людини, яку шукають найбільше – 26-річного Салаха Абдеслама, громадянина Франції, народженого в Бельгії, якого нині вважають організатором нападів у столиці Франції.

Минулої п’ятниці, 13 листопада, в кількох місцях у Парижі й околицях – у концертному залі й біля кількох ресторанів, кав’ярень і футбольного стадіону – майже одночасно сталися кілька нападів зі стріляниною й підривами вибухівки на поясах смертників. Наразі повідомляють про 129 загиблих і понад 350 поранених, серед яких багато перебувають у критичному стані. Відповідальність за напади взяло екстремістське угруповання «Ісламська держава», але правоохоронці кажуть, що ще не мають надійних підтверджень цього.

XS
SM
MD
LG