Доступність посилання

ТОП новини

Рішення ВАСУ щодо Мосійчука не набуло чинності, ГПУ оскаржить його – прокурор


Ігор Мосійчук, архівне фото
Ігор Мосійчук, архівне фото

Прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко заявив, що ГПУ готує документи для оскарження ухвали Вищого адміністративного суду, який визнав незаконною постанову Верховної Ради щодо притягнення до відповідальності народного депутата Ігоря Мосійчука.

До 27 листопада Генпрокуратура має право оскаржити рішення ВАСУ у Верховному суді України, а наразі воно ще не вступило в силу, тому всі процесуальні дії щодо Мосійчука триватимуть далі, сказав Куценко в ефірі телеканалу «112 Україна».

Він нагадав, що на цей час, поки рішення ВАСУ не вступило в силу, недоторканності Мосійчукові ніхто не повертав, і Генпрокуратура й далі наполягатиме в суді на триманні депутата від Радикальної партії під вартою як запобіжному заходові щодо нього.

Відео: 112 Украина

Раніше у вівторок, 17 листопада, Вищий адміністративний суд України визнав незаконною постанову Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності й згоду на арешт народного депутата від фракції Радикальної партії Ігоря Мосійчука. Суд постановив скасувати цей документ. Але, як повідомив суддя, цю постанову може переглянути Верховний суд.

Також у вівторок Печерський районний суд Києва переніс засідання щодо розгляду клопотання ГПУ про обрання Мосійчукові запобіжного заходу у вигляді арешту на 20 листопада.

Увечері в неділю, 15 листопада, прес-служба депутата повідомила, що Мосійчука звільнили з-під варти, оскільки закінчився попередній визначений судом термін його тримання під арештом, а Печерський райсуд Києва не продовжив його до того моменту.

17 вересня Верховна Рада дала згоду на притягнення Мосійчука до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його затримали силовики в будівлі парламенту.

Перед голосуванням генеральний прокурор Віктор Шокін показав депутатам відео, на якому депутат нібито отримує хабар. Сам парламентар назвав відео неправдивим, а обвинувачення на його адресу – політичною помстою.

Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема в одержанні неправомірної вигоди. Раніше суд обрав Мосійчукові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Нині він перебуває в лікарні у зв’язку зі станом здоров’я.

XS
SM
MD
LG