Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії відновив розгляд справи Савченко, Плотницький не приїхав


Надія Савченко
Надія Савченко

Суд у Донецьку Ростовської області Росії у справі української громадянки, народного депутата України Надії Савченко відновив засідання 18 листопада.

Як повідомили адвокати Савченко, спочатку у суді оголосили перерву, оскільки в Басманному суді Москви, де через відеозв’язок мають допитувати свідків, йшов інший процес.

На даний час відеозв’язок із Басманний судом налагоджений, зачитують свідчення потерпілого Денисова, оператора ВДТРК, які він дав на слідстві, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Наразі невідомо, чи приїде на засідання лідер угруповання «ЛНР» Ігор Плотницький. Минулого тижня він підтвердив намір брати участь у суді в справі Савченко в інтерв’ю російському виданню «Комсомольська правда». На його свідченнях значною мірою будуються аргументи сторони обвинувачення. На даний час Плотницького в суді немає.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG