Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі Савченко відмовив захисту у відводі колегії суддів


Надія Савченко
Надія Савченко

Суд у Донецьку Ростовської області Росії, який розглядає справу громадянки України Надії Савченко, відмовив захисту у відводі колегії суду. Про це повідомив адвокат Савченко Марк Фейгін у своєму twitter.

Раніше судвирішив провести засідання, підчас якого допитуватимуть лідера угруповання «ЛНР» Ігоря Плотницького, у закритому режимі. Клопотання про закриття процесу подала сторона обвинувачення, прокурор пояснив це тим, що Плотницький може побоюватися за життя

Після цього рішення суду захист оголосив відвід колегії суду.

Минулого тижня Плотницький підтвердив намір брати участь у суді в справі Савченко в інтерв’ю російському виданню «Комсомольська правда». На його свідченнях значною мірою будуються аргументи сторони обвинувачення.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG